#1 Del dit ‘øjeblikket jeg finder ud af, at jeg er gravid’

#1 Del dit ‘øjeblikket jeg finder ud af, at jeg er gravid’

"De efterfølgende dage taler vi ikke rigtig om graviditeten. Men jeg spørger efter en uges tid, om den mulighed, som vi ikke har snakket om (abort), om det er noget vi skal tage en snak om"

Tiden op til (timer, dage, uger)

I et års tid, har jeg talt med min mand, om vi skal have et barn mere, eller om vi skal være “one and done”. Mit ønske om barn nr 2 er meget stort, men min mand har svært ved at tage beslutningen. Vores store søn har haft store søvnproblemer, og det var hårdt for min mand at blive far. Jeg sætter til sidst en deadline, og fortæller at jeg har brug for at min mand tager en beslutning inden hans fødselsdag. Vi var 1,5 år om at lave vores store søn, og var opstartet fertilitetsbehandling, da jeg bliver naturligt gravid. Jeg føler at tiden er ved at løbe fra mig, hvis vi skal have flere børn.

Selve øjeblikket hvor du finder ud af at du er gravid (hvordan, hvad tænker/føler du)

7 dage før min mands fødselsdag, tester jeg positivt. Ca 14 dage før har vi for første gang nogensinde ubeskyttet sex (hvor vi ikke aktivt har forsøgt på graviditet). I tiden efter har jeg sådan en følelse af “shit, hvad gør vi lige, hvis jeg rent faktisk skulle blive gravid”, og jeg har derfor et stort behov for at teste så hurtigt som muligt, for at udelukke muligheden. Ønsket om et barn mere er fortsat stort, men jeg ved at min mand ikke har taget en beslutning endnu, og jeg frygter hans reaktion og følelser ved en eventuel graviditet.
Morgnen hvor jeg tager en test, er vi ved at gøre os klar til at skulle ud af huset. Jeg skal mødes med nogle veninder, og min mand og søn skal til en barnedåb. Jeg laver testen, og aflæser resultatet imens min mand er i badet og jeg er i gang med at gøre mig klar. Min første tanke er “fuck fuck fuck!”. 

Hvad sker der/hvad gør du i tiden lige efter (timer/dage)

Jeg trækker vejret dybt, og er meget bevidst om ikke at lade min mand vide noget endnu. Senere samme dag spørger min veninde, om vi er kommet tættere på en beslutning ift om vi skal have flere børn. Jeg svarer, at vi stadig ser tiden an og ser hvad der sker… 🙂
Dagen efter tager jeg en ny test, som også er positiv. Da vores store søn sover til middag, giver jeg den positive test til min mand, som ligger og slapper af på sofaen. Han siger ikke noget, men er tydeligt meget overrasket, som jeg også selv er. De efterfølgende dage taler vi ikke rigtig om graviditeten. Men jeg spørger efter en uges tid, om den mulighed, som vi ikke har snakket om (abort), om det er noget vi skal tage en snak om. Dét er det gudskelov ikke, og så er beslutningen taget, uden vi egentlig talte om det. 

Hvor langt var du i graviditeten før end du fortalte andre om jeres store (mindste) hemmelighed?

På grund af omstændighederne havde vi begge brug for, at det var vores hemmelighed i et stykke tid. Det var derfor først efter nakkefoldscanningen, at vi fortalte andre om graviditeten. 

Tag os med på én af de måder du/i fortalte at du var gravid (til de kommende bedsteforældre, veninder/venner eller din partner)

Vi valgte at fortælle min søster omkring graviditeten, da vi fejrede hendes søns fødselsdag. Min søster havde siden vores søn var spæd, talt om at vi selvfølgelig skulle have barn nr. 2. Pga vores udfordringer med at blive gravide 1. gang, har jeg altid sagt, at vi ikke vidste om vi skulle have flere, simpelthen fordi vi ikke vidste om vi ville kunne få flere. Vi valgte, at vi en times tid inden vi skulle hjem, gav vores søn en “jeg skal være storebror” trøje på, og så sagde vi ikke noget. Min søster krammede og holdte min søn flere gange, og efter en 3 kvarters tid, opdagede hun endelig trøjen, og blev utrolig glad. 🙂 

BONUS info

Min mand vendte sig med tiden til tanken om et barn mere, og han begyndte så småt også at glæde sig, selvom der fortsat var mange bekymringer for fremtiden. Jeg er ikke sikker på, hvad min mands beslutning havde været, hvis ikke jeg var blevet uplanlagt gravid. Men nu er lillesøster lige blevet 14 dage, og vi er enige om, at hun er det bedste “uheld” vi kunne have fået. 🙂 

Ønsker du at dele dit 'øjeblikket jeg finder ud af at jeg er gravid'

Udfyld de 5 punkter og send til: Kontakt@haandomfoedslen.dk

1) Tiden op til (timer, dage, uger)

2) Selve øjeblikket hvor du finder ud af at du er gravid (hvordan, hvad tænker/føler du)

3) Hvad sker der/hvad gør du i tiden lige efter (timer/dage)

4) Hvor langt var du i graviditeten før end du fortalte andre om jeres store (mindste) hemmelighed?

5) Tag os med på én af de måder du/i fortalte at du var gravid (evt til de kommende bedsteforældre, veninder/venner eller din partner)
Tak

Måske vil du også være interesseret i

Bogen der stiller skarpt på din selvudvikling

‘𝘔𝘪𝘯𝘦 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘰𝘯𝘭𝘪𝘨𝘦 𝘳𝘦𝘧𝘭𝘦𝘬𝘴𝘪𝘰𝘯𝘦𝘳 – 5 𝘮𝘪𝘯𝘶𝘵𝘵𝘦𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘨𝘦𝘯 𝘰𝘨 𝘢𝘧𝘵𝘦𝘯’ er en refleksionsbog skabt til, dagligt, at øge din 𝗻𝘆𝘀𝗴𝗲𝗿𝗿𝗶𝗴𝗵𝗲𝗱 og 𝘀𝗲𝗹𝘃𝗶𝗻𝗱𝘀𝗶𝗴𝘁, samt at stille skarpt

Læs mere »
0